zaterdag 30 juni 2012

Zaterdag 30 juni: Via Glacier NP en Mt. Revelstoke naar Revelstoke

We konden heerlijk buiten in de zon ontbijten vanochtend. En dus nog even genieten van deze mooie camping.
Tegen 10.15 uur reden we pas weg. We gingen vandaag naar Revelstoke toe rijden via Glacier NP en Mount Revelstoke NP.

Tot aan Golden was het heerlijk zonnig weer. We zagen nog weer twee elks lopen.
We kochten in Golden een broodje bij de Subway, zodat we die straks lekker op een picknickplek konden opeten.
Het begon alleen te regenen toen we de bergen weer inreden. In Glacier Park stopten we nog bij een picknick plek waar je bevers kon kijken, maar we zagen ze niet in de regen, dus reden we maar weer verder.
Bij het Rogers Pass Visitor center hebben we het museum bekeken wat over de hele spoorbaan ging. (We hadden de Imax film van de Rocky Mountain Express gezien, dus we wisten waar dit over ging.)
Je zag miniatuurspoorbaantjes waarbij je zag hoe de baan liep en hoe er bijvoorbeeld een lawine over heen kwam. Ach ja… omdat het regende was het wel even leuk om te kijken (en het kostte niks, zat bij de nationale parkenpas in).
 Het bleef de rest van de route ook regenen. Jammer. Maar eigenlijk mogen we niet klagen, we hebben zoveel geluk gehad met het weer, als we alle mensen hier mogen geloven. Dit is pas de 2e middag in 3 weken tijd dat we regen hebben. Verder is de regen vooral ’s avonds of ’s nachts gevallen.

Bij Revelstoke aangekomen is het 13.30 uur. De tijd mag weer een uurtje terug. We hebben nu weer 9 uur tijdsverschil met Nederland.
Omdat het nog steeds wel druppelt buiten, gaan we toch de Meadows in the Sky Parkway rijden in Mount Revelstoke NP. De hele middag met dit weer op de camping is ook niet zo bijzonder.
Terwijl we de berg oprijden wordt het steeds droger. Niet dat we veel van het uitzicht kunnen genieten, want de wolken zitten zo’n beetje onder ons. Toch was het een leuke weg omhoog de berg op. We konden niet helemaal bovenkomen, omdat die weg nog niet geopend was voor het zomerseizoen. Er zal nog wel teveel sneeuw liggen.


We ontdekten een leuke picknick hut, met kachel. Hier kon je gebruik van maken. Dit hebben we gedaan uiteraard. Ons Subway broodje werd hier verder opgegeten. Het voelde even net alsof wij een eigen berghutje hadden met open haard. Lekker warm ook. (niet dat het buiten zo koud is hoor).




Tegen 16.30 uur waren we op de camping aan Williamsons lake. Er is een leuk meertje bij de camping en met mooi weer ziet het er vast mooier uit dan nu. Nu wint deze camping het toch echt niet van alle mooie plekjes waar we gestaan hebben.

Vanavond hebben we pannekoeken van Jeffry gegeten en lekker zitten lezen.
Morgen is het Canadaday. Wij gaan op weg naar Kelowna. Op internet zagen we dat we een kleine omweg moeten maken, omdat ook hier een stuk weg weggespoeld is.
Er wordt 25 graden voorspeld voor morgen. Klinkt goed toch?!

311km gereden

1 opmerking:

  1. Wat een verschil in temperatuur zeg. Zit net nog foto's in winterjas van jullie te bekijken ! Wat een geweldige foto van die Grizzlybeer zeg, wat een joekel ! Prachtige meren ook daar, wij vonden Lake Louisa echt zo verschrikkelijk mooi, hebben we prachtige familie foto bij gemaakt ! Veel plezier weer, ben weer helemaal bijgelezen !

    BeantwoordenVerwijderen