zondag 1 juli 2012

Zondag 1 juli: Canada Day

Vannacht hebben we nog veel regen gehad, maar toen we vanochtend wakker werden, scheen de zon. Toch hadden we niet zoveel met deze camping, dus zijn we op tijd vertrokken richting de Okanagan Valley. We reden echt de wolken uit en de blauwe lucht tegemoet. Heerlijk!

Het is vandaag een nationale feestdag in Canada: Canadaday. In Revelstoke is vandaag een biergarten en een wijnproeverij, hoorden we op de radio. Eigenlijk wel wat voor ons dus J. Maar wij hebben andere plannen.

Bij Sicamous moesten we nog een kleine omweg maken omdat ook hier een stuk weg weggespoeld is (de hwy 97A). 
In het kleine plaatsje Enderby kregen we een optocht mee en zijn we even uitgestapt om de tentoonstelling/wedstrijd van oldtimers te bekijken. Echt een dorpsfeest was het daar.



Toen we de Okanagan Valley in reden, reden we een ander landschap in. Het is heel groen, heuvelachtig, met veel wijnboerderijen en fruitverkopers. Leuk om weer even een andere omgeving te zien.
In Vernon konden we geen weerstand bieden aan de Starbucks, met dit warme weer moet je toch een frappuchino mee voor onderweg he.

Tegen 13.00 uur waren we in Kelowna, we hebben eerst ingecheckt op de camping en zijn toen de stad weer in gegaan richting het Waterfront Park. Hier is het één groot feest. Allemaal bandjes, podiums, kraampjes en mensen die er van genieten in het gras en op het strand. En dat met zo’n 25 graden. Wat een geweldige sfeer hing hier. Veel mensen zijn in het rood/wit gekleed en dragen iets met de Canadese vlag.


Wij hebben dus ook heerlijk in het gras gelegen, luisteren naar de optredens en kijken naar de mensen. Een groot verschil is met de festivals bij ons, is dat er niet legaal gedronken mag worden. Dus iedereen zit aan het fris of drinkt stiekem uit een bruine zak in de tas. De politie staat op de uitkijk en verwijdert je zo nodig. Gegeten wordt er wel volop. Vooral vet (dat is dan weer precies hetzelfde als bij ons).




 
Tegen 18.30 uur hadden we er genoeg van en zijn we terug naar de camping gegaan. Het is echt een camping midden in de stad. Aan de overkant van de weg ligt het Okanagan Lake met een groot strand. Op de camping zijn we nog lekker even gaan zwemmen om fris te worden en af te koelen. (wat een contrast met gisteren en de dag ervoor bij Lake Louise. Wat is warm weer dan toch ook wel heel lekker hoor.

Vanavond om 22.30 uur is er nog groot vuurwerk te bekijken. Hopelijk kunnen we dat zien vanaf de camping of vanaf het strand.

217km gereden.

Morgen gaan we een lange rit richting Vancouver maken, waar we dinsdagochtend de camper weer moeten inleveren.




Geen opmerkingen:

Een reactie posten